Γιατί αισθάνομαι μία ελαφριά ζάλη σε καθημερινή βάση, ιδίως όταν ξαπλώνω το βράδυ;

Ο Ειδικός Παθολόγος Κωνσταντίνος Σταυρόπουλος, Διευθυντής Δ΄ Παθολογικής Κλινικής του Metropolitan General (μέλος του Hellenic Healthcare Group) απαντά στις δικές σας ερωτήσεις.

Ερώτημα: Γιατί αισθάνομαι μία ελαφριά ζάλη σε καθημερινή βάση, ιδίως όταν ξαπλώνω το βράδυ;

Από τα μέσα του Νοεμβρίου 2020, αισθάνομαι ειδικά το βράδυ όταν ξαπλώνω μια ελαφριά ζάλη. Πολλές φορές και ένα αίσθημα ιλίγγου σπανιότερα. Υποθέτω ότι είναι σύμπτωμα ψυχολογικής πίεσης λόγω του εγκλεισμού λόγω του lockdown. Μια άλλη υπόθεση που κάνω είναι μήπως είναι το φαινόμενο παρενέργεια του ότι έκανα το εμβόλιο γρίπης τον Νοέμβριο του 20 και σε 25 ημέρες το εμβόλιο του πνευμονοκόκκου. Ποια είναι η γνώμη σας;

ζάλη

Απάντηση από τον Ειδικό Παθολόγο Κωνσταντίνο Σταυρόπουλο:

Καταρχήν είναι πολύ απίθανο το σύμπτωμα που αναφέρετε να οφείλεται στον εμβολιασμό κυρίως λόγω της διάρκειας του.
Η ζάλη είναι ένα πολύ γενικό σύμπτωμα. Λέγοντας ζάλη ενας ασθενής μπορεί να εννοεί η να συμπεριλαμβάνει κόπωση, εξάντληση, κακή διάθεση, περιστροφικό ίλιγγο, αστάθεια, ναυτία, αδυναμία συγκέντρωσης, προλιποθυμικο αίσθημα κ.α.

Πολλές παθήσεις μπορεί να σχετίζονται με το σύμπτωμα της ζάλης. Παθήσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα, από το μέσο αυτί, από τον αυχένα, από τους οφθαλμούς, από το καρδιαγγειακό ακόμα και από την ψυχική σφαίρα. Επίσης μπορεί να σχετίζεται με αναιμία η άλλες αιματολογικές διαταραχές ενδοκρινικές διαταραχές καθώς και φάρμακα.

Σε κάθε περίπτωση απαιτείται λήψη σωστού ιστορικού και κλινική εξέταση.

Μείνετε ενημερωμένοι για την παθολογία και την υγεία

Για τη δική σας ενημέρωση, μπορείτε να επισκέπτεστε ανά τακτά χρονικά διαστήματα το blog μας. Εδώ θα ενημερώνεστε για την παθολογία και επίκαιρα θέματα υγείας. Διαβάστε περισσότερα άρθρα μας εδώ: άρθρα για την παθολογία και την υγεία

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο 210 6008811 με τον Σταυρόπουλο Κωνσταντίνο που είναι Παθολόγος στην Αγία Παρασκευή. Ο ιατρός διατελεί Διευθυντής της Δ’ Παθολογικής Κλινικής του METROPOLITAN GENERAL και είναι μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Metropolitan General. Επίσης, διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Αγία Παρασκευή, οδός Αγ. Ιωάννου 12, όπου δέχεται ασθενείς καθημερινά, με ραντεβού.

Σημαντική σημείωση: Οι ερωτήσεις αφορούν τους επισκέπτες της στήλης Ask the doctor. Οι απαντήσεις των γιατρών δεν υποκαθιστούν την κλινική εξέταση, την επίσκεψη στο ιατρό, καθώς και την τυχόν θεραπεία που σας έχει συστήσει.
Η χρήση ή μη των περιλαμβανόμενων στις ιατρικές απαντήσεις πληροφοριών, γίνεται με αποκλειστική ευθύνη του επισκέπτη και δίνονται με μοναδικό σκοπό την ενημέρωσή του.
Οι απαντήσεις των ιατρών δεν συνιστούν υπόδειξη ή προτροπή για διενέργεια συγκεκριμένων εξετάσεων ή ιατρικών πράξεων ή για τη χρήση συγκεκριμένων προϊόντων, πληροφοριών ή γνωμών που μπορεί να αναφέρονται στην ιστοσελίδα/στήλη.